We gaan weer beginnen! Waarmee? Met de catechese! We gaan weer beginnen! Waarmee? Met de catechese!

Catechisatie is net zo leuk of saai is als we het met elkaar maken. Dus kom er (ook) bij! Met elkaar praten over Bijbel, geloof en kerk. Niet vanuit alleen maar een boek of praatpapier. Nee, ook zoals jij het zelf dagelijks tegenkomt. Of andersom: zaken uit het dagelijks leven (school, thuis, vrienden, sport) bekijken in het licht van het geloof. Zo kom je meer te weten over God en Jezus. Uiteraard is het de bedoeling dat we serieus met elkaar praten; ja met elkaar! Natuurlijk in een goede en gezellige sfeer, met ruimte voor humor.
Met elkaar op ontdekkingsreis door de Bijbel, naar God, jezelf en elkaar. Je bent van harte welkom.

Er zijn ook dit jaar vier leeftijdsgroepen:

12, 13 en 14 jaar ds. J.P. Bijl
Iedere dinsdagavond vanaf 29 september van 19:00 uur – 19:45 uur in ‘t Centrum.

15, 16 en 17 jaar Coby Mostert
Ook iedere dinsdagavond vanaf 29 september van 19:00 uur – 19:45 uur in de Maranathakerk.

18plus catechese ds. R. Maas
We starten op woensdag 7 oktober om 20:00 uur in de Maranathakerk.
Ook na je 17e is het goed om met elkaar na te blijven denken over zaken die op je af komen, die je meemaakt en die vragen oproepen. Vragen zoals: Hoe lees ik de Bijbel? Hoe ga ik om met mijn geloof? Wat geloof ik? Waar ga ik voor? Als je gaat studeren of voor het eerst gaat werken, nieuwe mensen leert kennen en je meer vrijheid hebt om zelf te beslissen, dan is het prettig om met elkaar te praten over al die indrukken. Ook over wat jij van de kerk verwacht en wat de kerk van jou kan en mag verwachten. Dat alles in een open en vriendelijke sfeer, waar je ook vooral jezelf mag zijn. Uitgangspunt voor de gesprekken is het geloof, vanuit de Bijbel, binnen en buiten de (protestantse) kerk en in jouw persoonlijk leven. Deze groep is tweewekelijks op woensdagavond.

Belijdeniscatechese vanaf 18 jaar
Voor de belijdeniscatechese kun je terecht bij ds. J.P. Bijl of ds. R. Maas. Zij starten de catechese in overleg met degenen die zich hebben aangemeld of geïnteresseerd zijn. Ook wanneer je aarzelingen hebt, dan willen we je vragen om met één van de predikanten contact op te nemen, dan kan daar over gesproken worden. Meedoen aan de belijdeniscatechese betekent niet automatisch dat je ook belijdenis moet doen. Dat doe je pas als je zelf denkt daar klaar voor te zijn. Bedenk daarbij dat ieder ja tegenover God, begon met een ja van God tegen jou!

- Privacy-statement Geref. Kerk Rhoon

- Beleidsplan 2017-2021

- verslagen Roemenië-reis

- diensten tot en met augustus

- project diaconie

- GJO-nieuws

Uitslag loterij
De houders van de volgende loten van de Snuffelmarkt loterij hebben een prijs gewonnen.
1e prijs nummer 2411
2e prijs nummer 531
3e prijs nummer 237
4e prijs nummer 2485