april 2016 april 2016

De kerktuin.
Ja, die moest van wintertuin weer lentetuin worden.
Er zijn planten verdwenen, anderen te hard gegroeid.
Grond door regen verloren gegaan. Daarom zakken grond gestort.
En… we hadden haast. De kindernevendienst wilde graag, naast het PAASVERHAAL, weer plantjes poten. Nu, dat is gebeurd en het was een feest om kinderen te vertellen over wat groeit en bloeit.
Leuk dat zoveel mensen na de Paasviering gingen kijken.
Inmiddels krijgen we zoveel planten aangeboden dat we het stukje grond naast de toreningang erbij hebben getrokken om daar de overige planten te zetten. Geeft gelijk een netter aanzien.
Gehoord bij de tuin…….hebben die planten nu echt met de Bijbel te maken?
Ja, kijk vooral eens in de vertelbus naast de ingang van de kerk. Daar staat alles beschreven. Ook kunt U in het gastenboek uw op/of aanmerkingen kwijt.
Een lentegroet, Gerdie, Joost en Ali.

Oktober 2015 Oktober 2015

De kerktuin,
Het begint herfst te worden. De kleuren veranderen, bloemen verdorren. De bordjes verbleken. Die worden in het voorjaar hersteld.
Ook is het dode hout, blad, vuil en stenen aan de zij-en achterkant van de kerk opgeruimd.
Bij de toren is een stukje tuin omgespit om gekregen planten en stekken te poten. Achter de kerk is ook een stukje met dezelfde functie.
Iets anders, heeft U al eens in de vertelbus gekeken. Er is zoveel te lezen over de betekenis  en symboliek achter de plant of bloem.
Het gastenboek is ook het inkijken waard. Laat U zich niet afschrikken door de gedichten die erbij staan. Een korte opmerking vinden we ook leuk.
Leuke aktie: een bezoeker van de Yoga zag  dat de saxifrage dood was. Zij bracht spontaan een nieuwe mee. Waarvoor dank.
Een herfstgroet van Joost, Ali en Gerdi, die het nog steeds leuk vinden om aan de tuin te werken.

augustus 2015 augustus 2015

Hij doet het goed die tuin. Een paar planten lieten het afweten. Ook hebben we gekeken naar de hoogte van de planten. Sommige moeten verplaatst worden. Werk aan de winkel dus.
Weet U dat het zaad van de kleine zonnebloemen in de kindertuin uit hetzelfde zaad komt dan die in de grote tuin. Zaad van de vaste plant Lathyrus ( een kleur ) kunt U meenemen uit het mandje in de hal van de kerk.
U moet eens naar de knoppen in de passieplant kijken, die tegen de plataan groeit. Misschien is er één open. Dan ziet U de stampers die lijken op de nagels en de meeldraden op de hamers zoals die bij de kruisiging van Jezus gebruikt werden. De bloemkroon lijkt op de doornenkroon, de vijf meeldraden wijzen naar het getal vijf van de wonden van Jezus.
Soms verbaast een plant je, bijv. de rode geranium van € 1,50 (voor de kleur van Pinksteren gekocht). Hij blijft maar groeien en bloeien. Zo gaat de Geest van Pinksteren door.
De volgende keer verder. Een bloemengroet van Ali en Gerdi.