PKN
Gereformeerde Kerk te Rhoon
 
De eerste dag De eerste dag

Zaterdag 29 april
12.00u Yes! We zijn er klaar voor hoor! Iedereen zoekt een plekje in een van de auto’s (bedankt voor alle ouders die bereid waren om te rijden!) Gelukkig raakt niemand de weg kwijt onderweg naar Eindhoven Airport en komen we allemaal op tijd aan. We hoeven maar één blik te werpen en de Starbucks is al gevonden. Maar nee, eerst naar de bagdrop. Natuurlijk kan niet alles op rolletjes lopen: een storing! Uiteindelijk lukt het om alle koffers in te checken. Op naar security! Na de security komen we er achter dat er niet nog een Starbucks is. Pech, dan maar ‘gewone’ koffie!
19.00u Felicia en Cristian staan ons op te wachten. We proppen onzelf en al onze koffers in 2 auto’s en een busje en gaan op weg naar Oradea. Eenmaal aangekomen bij het (super grote) huis wordt er meteen om de wificode gevraagd en daarna pas het huis bekeken.
De invulling van de rest van de avond is pizza eten, toneelstukje oefenen, Anneke die iedereen verslaat met dammen, liedjes zingen en napraten over de eerste dag.
Welterusten!

 
De tweede dag De tweede dag

Zondag 30 april
08.15u Ontbijt! Iedereen zoekt een plaatsje aan een van de tafels. Jany heeft een mooie dagopening voorbereid en Nils komt met een ochtendliedje om de dag goed te beginnen.
09.30u Het is tijd om naar Casa Lumina te gaan voor de kerkdienst. Wat opvalt als we daar aankomen is hoe vrolijk iedereen ons begroet! Het is een mooie dienst vol met liedjes, toneelstukjes en een mooie preek. Bedankt Olga voor het vertalen!
Na de dienst is er een vriendenmaaltijd met typisch Roemeens eten. De meningen verschillen over hoe lekker het is, maar het is in ieder geval met liefde verzorgd!
13.30u Vanmiddag de eerste gezinsbezoeken. We splitsen op in 4 groepen en gaan op weg. Aan het einde van de middag komt iedereen terug met bijzondere verhalen. Rahel maakt notities van wat de gezinnen nodig hebben, zodat we aan het einde van de week het geld om ze te helpen kunnen verdelen.
19.30u Na het avondeten (en de afwas, Carla onze held!) gaan we met een deel van de groep nog even het centrum van Oradea in. Iris is de hele tijd foto’s aan het maken. Iedereen heeft aan het einde van de reis een nieuwe profielfoto ha ha! Als afsluiter van de dag gaan we nog even een cafe’tje in om een milkshake te drinken (helaas geen groot succes) en ijs te eten.
Het was een mooie en bijzondere dag!

 
De derde dag De derde dag

Maandag 1 mei
8.30u Goedemorgen! Tijd voor ontbijt. Deze ochtend heeft Carla de dagopening. Ze heeft een mooi gedicht meegenomen. Gisteravond hebben we het broodrooster ontdekt, dus die draait deze ochtend op volle toeren.
10.00u Het is tijd om te vertrekken naar zigeunerdorp Dicanesti. We worden hartelijk ontvangen door de mensen daar. Stoeltjes worden overal vandaan getoverd en we beginnen met een korte kerkdienst. Cristian vertelt over God en we zingen liedjes. Ook voeren we ons toneelstukje nog een keer op en zingen we twee liedjes uit ons liedboekje. Daarna is het tijd voor spelletjes. De mannen gaan voetballen met de oudere kinderen en de vrouwen gaan spelletjes en dansjes doen met de jonge kinderen. De kinderen hebben het naar hun zin!
Als iedereen uitgespeeld en gedanst is wordt er eten en drinken uitgedeeld. Als laatst gaan we met een groepje het dorp in en we mogen zelfs bij een paar huisjes naar binnen kijken. Ik denk dat iedereen het wel met me eens is als ik zeg dat dit een bijzondere ervaring is.
Halverwege de terugweg lunchen we snel van de restjes die we meegenomen hebben. Eenmaal terug in het huis is iedereen best moe van alle indrukken, maar toch vertrekken we nog met een groep naar Oradea om de toerist uit te hangen. Antonia en Emma geven ons een mooie citytour!
‘S avonds is het tijd voor de gezinsbezoeken. Weer komt iedereen terug met indrukwekkende verhalen. De mensen wonen in hele kleine huisjes of apartementjes in een flat. Ze hebben soms geen stromend water, en geen verwarming voor in de winter. Veel gezinnen hebben ook een hoge schuld, waardoor ze uit hun huis gezet kunnen worden. We zingen liedjes met de mensen en we sluiten bij ieder gezin af met een gebed. Heel mooi om te zien hoe erg ze waarderen dat we langskomen.
Weer een succesvolle dag gehad!

 
De vierde dag De vierde dag

Dinsdag 2 mei

08.15u Een nieuwe dag! Iedereen wandelt weer fris en fruitig de eetkamer binnen. Vandaag heeft Marian de dagopening. Het ochtendliedje van Nils is uiteindelijk geen dagelijks iets geworden, dus na het gebed beginnen we aan het ontbijt.

09.30u We gaan weer op weg naar Casa Lumina! Deze keer om de jongste kinderen op te halen, want we gaan met ze naar de dierentuin. Het is een hele happening! De taxi’s rijden af en aan. Uiteindelijk komt elk kind veilig aan bij de dierentuin. We merken aan de kinderen dat ze het spannend vinden, maar ook dat ze er veel zin in hebben! De dierentuin blijkt een groot succes bij de kinderen, maar stiekem ook bij ons. Er worden leuke foto’s gemaakt.

12.00u Na de dierentuin gaan we met de kinderen lunchen bij McDonalds. Het is een feestje voor de kinderen. Ze krijgen allemaal een happy meal met een knuffel als cadeautje. Al het eten wat overblijft wordt meegenomen en aan de ouders meegegeven.

13.00u Nu zijn de grotere kinderen aan de beurt. We hebben nog wat tijd te overbruggen, dus Nathan bedenkt dat we met ze kunnen gaan voetballen. We beginnen met gemixte teams en daarna Roemenië tegen Nederland. (Natuurlijk wint Nederland, vooral Rahel blijkt een talent!) Helaas vloog op een gegeven moment de bal over het hek en hadden we pech! Gelukkig zat Nathan nog steeds vol ideeën en was het volgende spelletjes: armpje drukken.

15.00u Het is tijd om naar de film te gaan! Opnieuw rijden de taxi’s af en aan. De film waar we heen gaan is Power Rangers. Iedereen vind het een leuke film! Het is voor hen heel bijzonder om naar de bioscoop te gaan. Een erg leuk schoolreisje!

19.30 Na het avondeten gaan we weer op gezinsbezoek. Vanavond heeft elke groep één gezin. Ieder gezin krijgt een tas met voedsel en ook een tas gevuld met spullen. Onder andere een mooie handgemaakte deken. Die kunnen de mensen erg goed gebruiken in de winter. Leuk om te zien hoe blij ze met alles zijn wat we voor ze meenemen!

21.30 Na de evaluatie gaan we naar de berg. Vanaf daar kunnen we alle lichtjes van Oradea zien. We maken foto’s en zoeken alle gebouwen die we herkennen van de afgelopen dagen. We sluiten de avond af met een drankje in de stad.
 

 
 
Nieuw op site

- Oecumenische viering op 27-1

- Concert Dimensions junior

- Data oud papier container 2019

- Kerkdiensten januari, februari en maart 2019

- Schema Mededelingenblad 2019

- Nieuwe Liturgische kleden

 
 
Collectebonnen
Heeft u al eens overwogen om bij de collecten, bonnen te gaan gebruiken ? De bonnen zijn geldig voor alle collecten van de Gereformeerde Kerk en van de Hervormde Gemeente in Rhoon.

De kosten voor aanschaf van collectebonnen zijn eventueel, samen met andere giften aan goede (erkende) doelen en bijvoorbeeld uw vrijwillige bijdrage aan de kerk, aftrekbaar van uw inkomen bij de aangifte Inkomstenbelasting. Hierbij wordt wel rekening gehouden met een drempelbedrag.

Het bestellen van collectebonnen is eenvoudig, u maakt op rekening NL04RABO011.89.79.892  t.n.v. Geref.Kerk Rhoon, het bedrag over waarvoor u collectebonnen wenst te ontvangen onder vermelding van de gewenste soort geel, blauw of wit en het aantal daarvan. Na bijschrijving van het bedrag op de rekening van de Kerk worden de bonnen bij u thuisbezorgd. Bestelt u voor de eerste maal, vermeldt dan ook even uw adres in de omschrijving van uw bankopdracht.

Wij hebben de volgende collectebonnen:

1 geel vel collectebonnen 20 x euro 0,75 = euro 15,-
1 blauw vel collectebonnen 20 x euro 1,25 = euro 25,-
1 wit vel collectebonnen 20 x euro 2,50 = euro 50,-

 
Voor de gebruikers van het forum
De kerkenraad heeft een voorkeur dat de gebruikers van het forum hun eigen naam gebruiken i.p.v. een alias.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.